OFFICIEEL: Roeselare verwelkomt 'rasechte West-Vlaming' met verleden bij Club

OFFICIEEL: Roeselare verwelkomt 'rasechte West-Vlaming' met verleden bij Club

30-07-2020 14:08
2

KSV Roeselare heeft een nieuwe aanwinst aangekondigd. Lennert De Smul komt over van MSK Deinze, uitgerekend één van de clubs die het plekje van Roeselare heeft ingenomen in Eerste Klasse B. Zo schiet de club stilaan volledig in actie.

Via de officiële kanalen laat Roeselare weten dat De Smul donderdagmiddag zijn handtekening gezet heeft onder een verbintenis voor twee jaar, met een clausule voor een verlengd verblijf. Hij voetbalt voornamelijk als linksachter. Op Schiervelde benadrukt men dat de kersverse aanwinst een 'rasechte West-Vlaming' is, waarmee ze duidelijk willen benadrukken dat de lokale verankering weer zal toenemen.

Die uitspraak is grotendeels gefundeerd, want de 24-jarige De Smul bouwde zijn carrière hoofdzakelijk uit in West-Vlaanderen. Als jongeling doorliep hij bijna alle jeugdreeksen van Club Brugge, op drie jaar na bij ... RSC Anderlecht. Doorbreken in Jan Breydel zat er echter niet in. Via KV Kortrijk kwam De Smul in Deinze terecht. Daar verzamelde hij flink wat minuten.

Nu kiest de back dus voor zijn derde West-Vlaamse club. Voor Roeselare, dat volgend seizoen in Eerste Nationale aan de bak moet, is het de zoveelste versterking. Nadat het lange tijd kampte met financiële moeilijkheden, kwam het na de redding op toerental. Begin deze week kondigde het nog negen transfers in één klap aan.