Oprechte Vlap looft Boya, Zulj, die zwartharige van Antwerp en kale van Gent

Oprechte Vlap looft Boya, Zulj, "die zwartharige van Antwerp" en "kale van Gent"

30-07-2020 13:51 Laatste update: 14:27
15

Michel Vlap heeft het hart op de tong, dat is inmiddels algemeen bekend. De Fries van RSC Anderlecht deinst er dan ook niet voor terug om zijn mening te geven over andere spelers uit de Jupiler Pro League. Voornamelijk in positieve zin dan.

Het Nieuwsblad vroeg Vlap allereerst naar de moeilijkste tegenstander die hij al tegen het lijf liep op onze velden. "Boya, die naar Antwerp is. Niet dat ik het er echt moeilijk tegen had, maar daar sta je tegen te beuken. Wel een heel lieve gozer. In tegenstelling tot ikzelf. Ik kan af en toe wel vervelend doen", antwoordt hij.

Nadien kreeg de Anderlecht-speler de vraag voorgeschoteld wie hij, na de onvermijdelijke Hans Vanaken, de beste spelmaker vindt. "Die met zijn zwarte haar van Antwerp, Refaelov, is wel goed. En die kale bij AA Gent, Vadis Odjidja", reageert Vlap in zijn typische stijl.

Bij Anderlecht
In de eigen gelederen mag Vlap nog de meest onderschatte voetballer aanduiden. Hij kiest voor collega-middenvelder Peter Zulj. "Mensen zeggen wel eens dat ie niet Anderlecht-waardig is, maar dat is ten onrechte. Fysiek is hij zwaar in orde en hij beschikt over een goeie passing", legt de Nederlander uit.

En wie heeft het grootste potentieel? "Als Doku efficiënt wordt, komt ie heel ver. Maar als ik er een moet kiezen: Sambi Lokonga. Dynamisch, heel secuur, alleen moet hij nog goals en assists hebben wil die de top bereiken", besluit Vlap.