De bom barst: 'Waasland-Beveren krijgt gelijk, Pro League moet dwangsom betalen'

De bom barst: 'Waasland-Beveren krijgt gelijk, Pro League moet dwangsom betalen'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 12:36do 30-07-2020 om 12:36

Laatste update: donderdag 30 juli 2020 om 12:39do 30-07-2020 om 12:39

Waasland-Beveren heeft donderdag gelijk gekregen van de rechtbank van Dendermonde. De Waaslanders hadden een zaak aangespannen tegen de Pro League en de Voetbalbond om haar verplichte degradatie aan te vechten. 

Sportwereld laat weten dat de rechtbank om haar uitspraak te staven een document van 27 pagina's had. De belangrijkste conclusie: Waasland-Beveren moet opnieuw opgenomen worden in de kalender van 1A. Gebeurt dat niet? Dan komt er een dwangsom bij te kijken. Waasland-Beveren eiste voor elke wedstrijd dat het niet mag deelnemen aan het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League vijf miljoen euro. Het is nog niet duidelijk of het die som ook effectief zal krijgen.

Vrijdag beslist de Pro League over de competitieformule van aankomend seizoen. Het was de bedoeling om te starten met zestien ploegen. Waasland-Beveren zou daar niet gaan bijhoren. De uitspraak van de rechtbank kan dus het hele competitie op haar kop zetten. Normaal zou de Jupiler Pro League in het tweede weekend van augustus beginnen. Het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is de beslissing van de rechtbank terecht?

(787 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws