Derksen helder: analist wil niet verder met Genee, maar met vrouwelijke collega

Derksen helder: analist wil niet verder met Genee, maar met vrouwelijke collega

30-07-2020 12:33
1

Voor Johan Derksen is het kristalhelder: als Wilfred Genee vervangen wordt door Hélène Hendriks, gaat hij weer 'lachend' aan tafel zitten bij Veronica Inside. Dat vertelt de analist aan De Telegraaf.

Derksen, Genee en René van der Gijp moeten uiterlijk vrijdag aan Talpa laten weten hoe de toekomst eruitziet. Donderdag komt het trio bijeen om over de onderlinge vertrouwensbreuk te praten. "Voor mij is het heel simpel", stelt Derksen in gesprek met De Telegraaf.

"Om mij nog aan tafel te krijgen, moeten ze Wilfred Genee vervangen door Hélène Hendriks. Dan gaan René van der Gijp en ik er zometeen weer lachend zitten. Maar ik geloof niet dat Talpa die oplossing ziet zitten."

De laatste dagen zette zowel Derksen als Van der Gijp de deur op een kier voor een samenwerking met Genee. Derksen heeft er echter een hard hoofd in. "Mijn boosheid is weliswaar gezakt, maar mijn standpunt is niet veranderd. Ik vind nog steeds dat Wilfred het programma opgeblazen heeft."

Derksen werd in juni in Nederland de nationale schietschijf door een misplaatste grap over rapper Akwasi. In de daaropvolgende uitzending van Veronica Inside, die geheel in het teken stond van het racismedebat, voelden Derksen en Van der Gijp zich belazerd door Genee.