Viroloog Van Damme wil geen start van Jupiler Pro League: “Stel het voetbal uit

Viroloog Van Damme wil geen start van Jupiler Pro League: “Stel het voetbal uit"

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 11:34do 30-07-2020 om 11:34

Het is de bedoeling dat zaterdag de bekerfinale wordt gespeeld. Zondag volgt de promotiefinale en het weekend daarop moet de Jupiler Pro League starten aan het nieuwe seizoen. Pierre Van Damme vindt dat evenwel geen goed idee door de tweede coronagolf. De viroloog hoopt dat het voetbal vier weken wordt uitgesteld. 

Volgens de viroloog heeft het nu geen nut om in België terug te gaan voetballen. "Het heeft veel meer zin om het voetbal vier weken uit te stellen. Het is ook niet onmogelijk. We zien dat er heel wat zaken worden uitgesteld", aldus Van Damme in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De competitie uitstellen zal pijn doen bij heel wat mensen en clubs, maar het is een noodzakelijke ingreep volgens de viroloog. "Het is een extra inspanning die je vraagt van de fans en van de sportwereld, maar er is al zó veel veranderd deze zomer dat die extra inspanning toch misschien wel de moeite loont om vooral te zorgen dat er geen nieuwe infecties komen."

Voor Van Damme is het voetbal geen prioriteit. Hij denkt aan de gezondheid van de mensen. "Dat is eigenlijk de hoofdvraag die wij moeten oplossen. De cijfers van vandaag tonen toch weer aan het verder evolueert. Het moet allemaal draagbaar blijven voor onze gezondheidszorg, voor onze huisartsen en dat is iets wat we eerst moeten bewakken", stelt de viroloog nog. 

Indien het voetbal wordt uitgesteld. Kan dat wel eens goed nieuws zijn voor Westerlo. Indien zondag de promotiefinale tussen Beerschot en Oud-Heverlee niet wordt afgewerkt, heeft Westerlo in principe recht op promotie. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet het voetbal worden uitgesteld?

(492 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws