Virton en Beerschot verliezen met 5-0, Westerlo mag stiekem hopen op promotie

Virton en Beerschot verliezen met 5-0, Westerlo mag stiekem hopen op promotie

30-07-2020 10:26
28

'Normaal' hadden Virton en Beerschot afgelopen zondag hun inhaalmatch tegen elkaar moeten spelen. Dat gebeurde niet. Gevolg: beide ploegen kregen een forfaitnederlaag aan de broek. Dat zet de deur voor promotie van Westerlo op een kier.

Nog heel even terug in de tijd. Op de 23e speeldag van 1B van vorig seizoen won Virton met 1-0 van Beerschot. De Ratten dienden klacht in. Het doelpunt kwam er volgens Beerschot na een fout van de arbitrage. Na jurdisch getouwtrek kreeg Beerschot gelijk en moest de match herspeeld worden. Dat gebeurde uiteindelijk dus niet.

De KBVB bevestigde nu aan Gazet van Antwerpen dat wegens het feit beide ploegen niet in actie kwamen ze een forfaitnederlaag aan hun broek kregen. De KBVB besloot dat Virton en Beerschot nul punten kregen en vijf tegengoals erbij krijgen in de eindstand.

Door deze beslissing eindigt Virton op de tweede plaats in het algemene klassement van de Proximus League van het seizoen 2019 – 2020. Westerlo eindigt bovenaan. Stel dat zaterdag de promotiefinale tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot door omstandigheden niet kan plaatsvinden, dan stijgt Westerlo naar de Jupiler Pro Leauge.