Beweging rondom Ajax-keeper Onana: 'Die hebben gewoon contact gezocht'

Beweging rondom Ajax-keeper Onana: 'Die hebben gewoon contact gezocht'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 10:12do 30-07-2020 om 10:12

Joël Veltman speelt volgend seizoen in het shirt van Brighton & Hove Albion en wordt dus een ploegmaat van Leandro Trossard, maar had ook andere mogelijkheden. Zo zouden ook Olympique Lyon en Atalanta Bergamo geprobeerd hebben de Ajax-verdediger te halen. Ook is er beweging rondom Andre Onana.

Dat vertelt Voetbal International-verslaggever Freek Jansen in de Pantelic Podcast. Uiteindelijk viel de keuze van Veltman op Brighton, omdat hij het liefst de overstap naar de Premier League wilde maken. "Brighton volgde Veltman al drie jaar", begint Jansen. "Atalanta Bergamo was heel concreet, Olympique Lyon ook. Veltman had de Premier League in zijn hoofd, daar wilde hij naartoe."

Naast het vertrek van Veltman lijkt ook een transfer van doelman Andre Onana dichterbij te komen. Bayer Leverkusen ontkende contact opgenomen te hebben met Ajax. "Maar die hebben gewoon contact gezocht", stelt Jansen. "Stel dat het niet doorgaat en ze moeten nog in de Europa League gaan spelen. Die willen geen onrust, zeker niet met de keeper die ze nu hebben."

Een transfer van het Argentijnse talent Fausto Vera, die in buitenlandse media gelinkt wordt aan Ajax, lijkt niet aan de orde. "Hij was tot voor kort, een paar weken geleden, niet in beeld", sluit Jansen af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws