Debuterende Belg ziet Juve verliezen in Sardinië, AS Roma naar Europa League

29-07-2020 23:45 Laatste update: 30-07-2020 07:19
5

Juventus pakte zondag zijn negende Serie A-titel op rij, maar is drie dagen later onderuitgegaan op Sardinië. La Vecchia Signora stond bij rust al op een 2-0 achterstand tegen Cagliari en wist die schade niet meer te repareren. Daouda Peeters maakte wel zijn eerste minuten voor Juventus.

Cagliari-Juventus 2-0
Beide ploegen hadden niets meer om voor te spelen: Juventus had de niet geheel fitte Matthijs de Ligt voor de zekerheid thuisgelaten. De kersverse landskampioen kwam na acht minuten al op achterstand via een intikker Luca Gagliano: 1-0. Doelman Gianluigi Buffon werd op slag van rust nog eens gepasseerd: Giovanni Simeone probeerde het na een counter vanuit de tweede lijn en verraste de geroutineerde sluitpost. Juventus had nog drie kwartier de tijd om iets aan die 2-0 achterstand te doen, maar werd nauwelijks dreigend: de zesde Serie A-nederlaag van het seizoen bleek onafwendbaar.

Torino-AS Roma 2-3
AS Roma verzekerde zich tegelijkertijd van plek vijf en het bijbehorende ticket voor de Europa League-groepsfase. Doordat AC Milan eerder op de woensdag had gewonnen van Sampdoria, moest er gewonnen worden bij Torino. Dat gebeurde ook: Álex Berenguer zette de thuisploeg nog op voorsprong, maar Edin Dzeko trok de stand alweer gelijk en Chris Smalling kopte nog voor rust de 1-2 binnen. Na rust leek AS Roma veilig: Amadou Diawara benutte een penalty en zorgde voor 1-3. Wilfried Singo bekroonde een lange rush met de aansluitingstreffer en maakte het nog spannend, maar de Romeinen hielden stand.