Wullaert doet haar intrede bij Anderlecht: Niet gesproken met Kompany

Wullaert doet haar intrede bij Anderlecht: "Niet gesproken met Kompany"

29-07-2020 20:45
2

Anderlecht heeft een mooie transfer gedaan in het vrouwenvoetbal. Met Tessa Wullaert haalt het één van de beste Belgische voetbalsters ooit binnen. Wullaert wordt meteen de enige profspeelster in België.  

Wullaert krijgt het rugnummer 27, waarmee ook Kompany begon bij Anderlecht. "De nieuwe Kompany? Euh, ik blijf mezelf. Ik voerde ook nog geen diepgaande gesprekken met Kompany. Als we elkaar tegenkomen, zwaaien we eens. Ik vind het wel mooi dat deze club openstaat voor nieuwe ideeën in het vrouwenvoetbal", benadrukt Wullaert in Het Nieuwsblad. 

Wullaert heeft een profcontract van één jaar mogen tekenen. "Ik zeg dat niet graag. Ik ben de enige profspeelster in België. De andere meisjes studeren nog of hebben een job, maar ik ga ook niet ganse dagen in mijn zetel liggen voordat ik kom trainen. Ik zal hier projecten organiseren om de sport te promoten."

In de afgelopen twee seizoenen speelde Wullaert bij Manchester City. Daarnaast heeft ze ook nog Standard en Wolfsburg op haar palmares staan. Verder heeft ze 86 caps voor de Red Flames verzameld.