Pro League laat beide finales doorgaan: Dit wordt een lakmoesproef

Pro League laat beide finales doorgaan: "Dit wordt een lakmoesproef"

29-07-2020 19:30 Laatste update: 19:32
24

Wordt er komend weekend gevoetbald in België? Zowel de bekerfinale als de promotiefinale staan op het programma, maar voorlopig mag er niet getraind worden in Antwerpen. De Pro League wil de wedstrijden toch laten doorgaan. 

Voorlopig is er geen uitzondering voor profsporters. Dat wil zeggen dat Antwerp en Beerschot geen échte trainingen meer mogen doen in eigen huis. "Ofwel moeten die clubs in een andere provincie gaan trainen (Tubeke is een optie) ofwel trainen zij niet meer óf zonder fysieke contacten", aldus woordvoerder Stijn Van Bever bij Sporza. 

De Pro League hoopt dat een afgelasting uitblijft. "We willen graag aantonen dat we wedstrijden op een veilige manier kunnen organiseren. De twee risicomatchen van komend weekend zijn wat dat betreft een lakmoesproef."

Van Bever is nog altijd overtuigd dat ook de nationale competitie kan doorgaan. "Wij hebben ons plan opgemaakt met een tweede golf in het achterhoofd. We gaan ervan uit dat ons plan sterk genoeg is. Tot nu toe heeft het haar nut al bewezen."