Mignolet over revelatie van Club Brugge: Hij pikt de dingen snel op

Mignolet over revelatie van Club Brugge: "Hij pikt de dingen snel op"

29-07-2020 19:15
5

Club Brugge start dit jaar als topfavoriet aan de competitie, maar zoekt wel nog een doelpuntenmaker. Youssouph Badji (18) maakt alvast indruk in de voorbereiding, zag ook doelman Simon Mignolet. 

"Hij is iemand die op korte tijd heel veel stappen heeft gezet en leergierig is", aldus Mignolet bij Het Belang Van Limburg. "Talenten uit een andere cultuur hebben het soms moeilijk. Maar Badji pikt de dingen snel op. Van de andere kant hoed ik me ervoor om te veel met lof te zwaaien. Het kan ook snel de andere richting uitgaan."

Ook David Okereke zou dit seizoen kunnen doorbreken. "David heeft een uitstekende voorbereiding achter de rug. Hij heeft enkele doelpunten meegepikt waardoor hij veel vertrouwen heeft. Als je het vertrouwen kunt afdwingen, in plaats van het te krijgen, merk je dat hij een andere speler is."

Michael Krmencik is ook een kanshebber: hij verloor in de zomer zelfs zeven kilo. "Laten we hopen dat hij daar vertrouwen uit kan putten. Of dat nu vanop de stip is tegen Knokke-Heist of in een andere wedstrijd, dat maakt geen verschil. Als hij vertrouwen tankt, kan dat alleen maar goed zijn voor het team."