Slecht nieuws voor Antwerpse clubs: ‘Geen uitzondering voor profclubs’

Slecht nieuws voor Antwerpse clubs: ‘Geen uitzondering voor profclubs’

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 16:55wo 29-07-2020 om 16:55

Slecht nieuws voor de Pro League en de Antwerpse voetbalclubs. Gouverneur Cathy Berx bevestigde dat er voorlopig geen uitzondering wordt gemaakt op het verbod voor ploegsporten in Antwerpen.

Beerschot, Antwerp, KV Mechelen en de Pro League zullen nerveus hebben zitten toekijken hoe gouverneur Berx het woord nam tijdens de speciale persconferentie. De zenuwen zullen na afloop nog steeds strak gespannen staan, Berx had namelijk geen goed nieuws voor het profvoetbal.

"Alleen contactloos sporten is toegestaan, sporten in groepsverband voor personen boven de 18 jaar is verboden", citeert Het Laatste Nieuws Berx. "Mag ik er trouwens op wijzen dat de corona-uitbraak in Europa is begonnen met een voetbalmatch", verwijst Berx naar de wedstrijd tussen Valencia en Atalanta eerder dit jaar.

De bevestiging van het verbod heeft als gevolg dat de drie bovengenoemde clubs geen thuiswedstrijden mogen afwerken gedurende de komende vier weken. Ook voor de Pro league is dit slecht nieuws, de competitiestart staat namelijk gepland binnen anderhalve week, nieuwe problemen zijn dan ook absoluut te vermijden.

Het Belgische voetballandschap mag echter nog hoop koesteren, Berx liet de deur nog open voor een eventuele ‘overruling’. Dat zou betekenen dat de federale groep van experten een uitzondering maakt voor het profvoetbal. Eén van de leden in die groep is Marc Van Ranst, hij liet eerder al verstaan dat hij niet bij voorbaat nee zegt tegen een uitzondering voor profclubs.   

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zullen de Antwerpse clubs nog thuismatchen kunnen afwerken in augustus?

(209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws