Maatregelen voor supporters in Leuven en Brugge, Antwerpen onderneemt (nog) niets'

Maatregelen voor supporters in Leuven en Brugge, Antwerpen onderneemt (nog) niets'

29-07-2020 12:30
6

Leuven en Brugge hebben cafés verboden om de promotie- en bekerfinale uit te zenden op een groot scherm, dat meldt Het Nieuwsblad. Ze mogen enkel een beperkt aantal supporters binnen laten kijken.

In Leuven komt de maatregel er om samenscholingen buiten te vermijden. Binnen mag de wedstrijd enkel op een tv-scherm uitgezonden worden voor een beperkt aantal klanten die zich houden aan de coronamaatregelen. ‘Cafés die de match willen uitzenden, moeten dat verplicht aangeven bij de stad’, klinkt het bij het dagblad. In Brugge hetzelfde verhaal, “Geen enkel scherm mag zelfs zichtbaar zijn van buitenaf. De wedstrijd mag binnen getoond worden, maar dan moet de horecazaak met alle regels die sowieso gelden in orde zijn”, meldt burgemeester De Fauw. 

Er is begrip voor de maatregelen in Leuven en Brugge, maar voorlopig is nog niets verboden in Antwerpen. Daarom nemen enkele cafés zelf het heft in handen. “Ik neem geen enkel risico”, zegt uitbater Thomas Meersman van café de Great Old, hij sluit vrijwillig zijn café op de avond van de bekerfinale.