Rel rond aanstelling nieuwe coach Dinamo Kiev: emoties van fans laaien hoog op

Rel rond aanstelling nieuwe coach Dinamo Kiev: emoties van fans laaien hoog op

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 11:26wo 29-07-2020 om 11:26

De aanstelling van Mircea Lucescu als nieuwe trainer van Dinamo Kiev is uitgelopen op een regelrechte soap. Na vier dagen hield de Roemeen het alweer gezien vanwege felle protesten van fans, maar nu komt hij terug van zijn beslissing.

Maandag gaf Lucescu, vier dagen na zijn aanstelling bij de Oekraïense topclub, te kennen dat hij niet aan zijn werkzaamheden zou beginnen. "Tot mijn spijt heb ik moeten besluiten de samenwerking met Dynamo Kiev te beëindigen", zei hij tegen de Roemeense krant Gazeta Sporturilor. Fans van Dinamo nemen hem zijn lange historie bij aartsrivaal Shakhtar Donetsk kwalijk. "Ik kan onmogelijk werken in de vijandige omgeving die door de harde kern is geschapen".

Nu heeft de Roemeen alsnog besloten om aan de slag te gaan in de hoofdstad van Oekraïne. Hij lijkt overgehaald door voorzitter Igor Surkis, die de fans links laat liggen en voor zijn nieuwe trainer kiest. Dat blijkt uit een mailwisseling die door Dinamo online is gezet. 'De emoties van sommige fans mogen geen bepalende factor zijn voor de toekomst van dit team, dat onder uw leiding moet staan, liet Surkis weten aan Lucescu.

Dat was het teken voor de ervaren trainer om de handschoen op te pakken. Dinsdag leidde Lucescu al zijn eerste training, maar niet nadat hij Surkis via de mail bedankte voor het vertrouwen. 'Ik loop niet weg voor deze moeilijkheden als ik de steun van mensen zoals u geniet', zegt de nieuwe oefenmeester van Kiev tegen zijn voorzitter. 'Ik heb diep respect voor uw standvastigheid en heb er vertrouwen in dat we samen significante resultaten zullen behalen.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws