Breaking news

Is huurdeal Zulj een schot in de roos? "Fans willen hem nu al overkopen"

Trainen Antwerp en co straks in Tubize? We pleiten voor een nationale regeling

Trainen Antwerp en co straks in Tubize? "We pleiten voor een nationale regeling"

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 07:15wo 29-07-2020 om 07:15

De provincie Antwerp verbiedt alle sportactiviteiten in groep, al probeert de Pro League een uitzondering te verkrijgen. Indien dat niet lukt, dreigt de competitiestart in het water te vallen. Tenzij Royal Antwerp FC, Beerschot VA en anderen uitwijken naar een andere provincie.

Bij Antwerp wrijven ze zich in de haren. "Wij kunnen ons enkel baseren op uitspraken in de media", zegt woordvoerder Dimitri Huygen in Het Nieuwsblad. "We hebben uiteraard begrip voor de maatregelen die we met zijn allen moeten nemen, maar op deze manier is het ongelofelijk moeilijk werken, en dat vlak voor de belangrijkste match van het seizoen."

Zo overweegt men bij Antwerp om andere oorden te gaan opzoeken. Er wordt dan meteen gedacht aan het nationaal centrum in Tubize. "Uiteraard hebben we al een plan B om buiten de provincie te gaan trainen, maar wij pleiten er net als de Pro League voor dat er een nationale regeling komt voor de profsport."

Waterdicht protocol
Huygen zou het zonde vinden voor alle eerder geleverde inspanningen, indien profclubs als Antwerp of Beerschot geen uitzondering krijgen. "Want het protocol - opgemaakt met virologen en expertgroepen, rond testing, tracing en isolatie - heeft de voorbije maanden duidelijk gewerkt. We zijn in staat om veilig te trainen en te spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet er voor het profvoetbal een uitzondering gemaakt worden?

Ja, absoluut
65%
Nee, dat vind ik niet
35%
(313 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws