Nieuwkomer Dorsch maakt indruk bij Gent: 'Gaf visitekaartje af'

Nieuwkomer Dorsch maakt indruk bij Gent: 'Gaf visitekaartje af'

28-07-2020 21:15
18

KAA Gent heeft dinsdag een oefenpartij afgewerkt tegen FC Metz. De Buffalo's behaalden een makkelijke 3-0 overwinning tegen de Franse club. Daarin maakte nieuwe aanwinst Dorsch een goede indruk.

De Duitser viel op het uur in bij Gent en kon meteen indruk maken op Het Nieuwsblad. 'De Duitse middenvelder liet zich meteen opmerken want hij lag met een uitstekend aangesneden hoekschop immers aan de basis van de 0-3: Plastun, ook al ingevallen na 60 minuten, kopte onhoudbaar binnen', schrijft het dagblad.

Dorsch lijkt al helemaal ingeburgerd te zijn. 'Het voormalige jeugdproduct van Bayern eiste meteen alle stilstaande fases op en gaf in het laatste halfuur zowel offensief als defensief zijn visitekaartje af en zorgt zo voor nog meer positieve selectieproblemen voor Jess Thorup', klinkt het.

Ook coach Jess Thorup was tevreden. "Je ziet meteen dat hij een goeie voetballer is", klonk het bij Het Laatste Nieuws. "Hij wil de bal, hij zet druk, hij is eplosief op de eerste meters en hij gaf meteen een assist. Hij heeft een profiel dat we niet hadden. Hij geeft me meer opties", aldus de Deen.