Competitiestart uitgesteld? Er wordt géén voetbal toegelaten in Antwerpen

Competitiestart uitgesteld? "Er wordt géén voetbal toegelaten in Antwerpen"

28-07-2020 19:52 Laatste update: 20:13
34

Op Antwerps grondgebied wordt er de komende weken géén voetbal gespeeld. Dat zegt gouverneur Cathy Berx bij VTM Nieuws. Daardoor komt de competitiestart nu wel serieus in het gedrang.

Op 7 augustus begint de Belgische competitie er weer aan. Al kan die competitiestart serieus in het gedrang komen na een besluit van gouverneur Berx. "Zoals het nu zal geschreven zijn, worden er in principe geen matchen toegelaten", geeft ze aan bij VTM Nieuws. "Trainen? Dat kan wel als er geen contact is. Conditietraining, lopen, vanop afstand een bal trappen of koppen, is niet vervat in het besluit", klinkt het.

Het zou bijzonder slecht nieuws betekenen voor de clubs op Antwerps grondgebied (KV Mechelen, Antwerp, Beerschot). In principe kunnen die drie clubs dan ook geen thuiswedstrijden spelen de komende weken. Het zou de start van de competitie kunnen uitstellen of er moet serieus gesleuteld worden in de kalender.

De bekerfinale die komende zaterdag in Brussel wordt gespeeld, zou dan weer wel kunnen. Dan nemen Club Brugge en Antwerp het op tegen elkaar. "Het gaat hier over wat er op Antwerps grondgebied gebeurt. Ik heb geen bevoegdheden op het gebied van een ander", aldus Berx.