Thorup deed geen beroep op Gent-spits David: Hij was mentaal niet klaar

Thorup deed geen beroep op Gent-spits David: "Hij was mentaal niet klaar"

28-07-2020 20:10
6

Jonathan David is dan wel mee met KAA Gent op teambuilding, wedstrijden zitten er nog niet in voor hem. Ook dinsdag deed de Canadees niet mee in de oefenpartij tegen FC Metz. Coach Jess Thorup legt uit waarom.

"Ik had vooraf een lang gesprek met Jonathan", vertelt de Deense coach van Gent aan Het Laatste Nieuws. "We weten allemaal dat er wat gaande is. Er is nog geen beslissing, maar als coach wil ik stilaan graag weten waar we aan toe zijn. Is het nog mogelijk dat hij nog voor ons speelt? Dan wil ik hem met het oog op de competitiestart ook in actie zien."

Thorup deed dus geen beroep op de spits. "Mentaal was hij nu niet klaar, omdat er vanalles speelt. Maar als er zaterdag nog geen beslissing is, wil ik hem minuten geven tegen Zulte Waregem. We zullen het van dag tot dag moeten bekijken."

Een blessure voor David zou een mogelijke transfer ook kunnen laten afspringen. "Ik begrijp dat Jonathan nadenkt over de risico’s als hij speelt. Als je twijfelt, is het opletten voor blessures. Daarom nam ik tot nu toe liever geen risico’s, voor Jonathan én de club. We moeten ook zien tot wat we in staat zijn zonder hem", klinkt het.