Castagne moet vol aan de bak in Serie A: Hebben alles in eigen hand

Castagne moet vol aan de bak in Serie A: "Hebben alles in eigen hand"

28-07-2020 19:45
1

Atalanta Bergamo is dit seizoen dé revelatie in de Serie A. De club van Timothy Castagne kan nog tweede worden. Bij Sporza geeft Castagne aan dat hij nog rotsvast gelooft in die tweede stek.

"We denken zeker nog aan die tweede plaats. We spelen dinsdag bij Parma en op de slotspeeldag komend weekend ontvangen we Inter. We hebben ons lot dus nog in eigen handen", geeft de Rode Duivel aan.

Atalanta heeft nog een stap vooruit gezet tegenover vorig seizoen. "Dat hadden we ergens wel verwacht, want onze kern was samengebleven en onze coach hanteert nog altijd dezelfde tactiek. We hoopten om beter te doen en dat is gelukt. Om in aanmerking te komen voor de titel heeft onze start van het seizoen, die toch wel minder was, ons parten gespeeld. Na de lockdown waren we veel beter, maar we stonden toen al te ver achter op Juventus."

Atalanta doet het nochtans zonder grote vedetten. "Onze coach heeft zijn visie en de spelers stellen zich ten dienste van deze ploeg. Als je dat niet doet, dan speel je niet. Deze groep is al 3 jaar samen. Iedereen weet wat hij moet doen en daarom loopt het zo vlot. Fysiek zijn we goed en we scoren ook zeer vlot. We zitten al aan 96 goals in de competitie en het zou mooi zijn om meer dan 100 keer te scoren. Defensief moet het wel beter."