'Genk neemt afscheid van teleurstellende Piotrowski: Duitse daler is bestemming'

'Genk neemt afscheid van teleurstellende Piotrowski: Duitse daler is bestemming'

28-07-2020 11:47
9

De wegen van KRC Genk en Jakub Piotrowski scheiden. De Poolse middenvelder is op weg naar het Duitse Fortuna Düsseldorf. Zo komt er een einde aan een teleurstellende periode in de Luminus Arena.

Volgens het Poolse TVP Sport hebben Genk en Düsseldorf een akkoord gevonden over een definitieve overgang. Piotrowski tekent in Duitsland een contract voor meerdere seizoenen. Hij zou zijn medische testen al afgelegd hebben. Düsseldorf kwam het voorbije seizoen nog uit in de Bundesliga, maar degradeerde.

In Genk zal men waarschijnlijk niet al te rouwig zijn om het vertrek van Piotrowski. De Pool streek medio 2018 neer in de mijnstad met het etiket van een groot talent. Dat kon hij echter nooit waarmaken. Sinds Nieuwjaar leende Genk hem uit aan Waasland-Beveren om een stap vooruit te kunnen zetten, maar het coronavirus strooide roet in dat plannetje.

Twee jaar geleden legden de Limburgers nog zo'n twee miljoen euro op tafel voor Piotrowski. Over een transfersom van Düsseldorf is niets bekend, maar het is aannemelijk dat Genk verlies lijdt.