OFFICIEEL: Oostende voegt ook trefzekere 'pivot' toe aan nieuwe project

OFFICIEEL: Oostende voegt ook trefzekere 'pivot' toe aan nieuwe project

28-07-2020 11:31
4

KV Oostende ondergaat een totale make-over tijdens deze transferperiode. Na de overname door Pacific Media Group ligt de focus in de aanwerving op jong, kneedbaar talent. Met de komst Makhtar Gueye hebben de kustjongens die filosofie nogmaals onderstreept.

Gueye zette dinsdag zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen in Oostende, maakt de club bekend via de officiële kanalen. In de overeenkomst is ook nog een optie opgenomen op een verdere samenwerking. De 22-jarige Senegalees komt over van AS Saint-Etienne, waar hij slechts tot een handvol wedstrijden kwam.

Toch wist Gueye indruk te maken, want het afgelopen seizoen kreeg hij een kans op uitleenbasis bij AS Nancy. Daar ontplofte de aanvaller helemaal. Met zeven doelpunten, verspreid over de competitie en de twee Franse bekertoernooien, zette hij zich op de kaart in de Ligue 2. Dat heeft Oostende overtuigd.

KVO kondigt Gueye op haar website aan als de gezochte, noodzakelijke 'pivot' in het aanvallende spel van trainer Alexander Blessin. Dat zou best eens kunnen kloppen, want met zijn 1,95 meter en 90 kilogram is de spits een flinke beer.