Anderlecht kan aanvallend nog wat gebruiken: 'Twee Nigerianen op de radar'

Anderlecht kan aanvallend nog wat gebruiken: 'Twee Nigerianen op de radar'

28-07-2020 10:44 Laatste update: 11:36
19

Bij RSC Anderlecht worden geen al te grote aardsverschuivingen meer verwacht op transfergebied, maar de club blijft het buitenland wel afspeuren op zoek naar buitenkansjes. Vooral voorin kan paars-wit nog wel een witte merel gebruiken. Toluwalase Emmanuel Arokodare en Paul Mukairu, twee Nigerianen, beantwoorden misschien aan dat profiel.

Na de voorbije oefenwedstrijden lijkt de Brusselse verdediging op punt te staan, maar in de voorhoede loopt het nog wat stroef. Arokodare of Mukairu zou daar verandering in kunnen brengen, weet Het Nieuwsblad. Die eerste is een negentienjarige aanvaller van het Letse Valmiera / BSS. Media uit dat land brachten eerder al naar buiten dat Anderlecht een boontje voor hem zou hebben. In anderhalf jaar tijd zette Arokodare er twaalf keer de netten bol.

Mukairu, nog een Nigeriaan, doet misschien een luider belletje rinkelen. Ook KRC Genk en Club Brugge toonden immers al interesse. Hij is een jaartje ouder dan Arokodare en kwam het afgelopen seizoen uit voor het Turkse Antalyaspor. Ook Mukairu trof twaalf keer raak gedurende het voorbije anderhalf jaar, al maakte hij de meerderheid van die goals wel voor het beloftenelftal.

Hoe dan ook beschikt Anderlecht niet over de financiële middelen om voor een spits met naam en faam te gaan. Daarom mikt de heropgewaardeerde scoutingscel op jonge opportuniteiten uit kleinere competities in het buitenland.