Hommeles in Spanje, Deportivo wil seizoen ongeldig laten verklaren

Hommeles in Spanje, Deportivo wil seizoen ongeldig laten verklaren

28-07-2020 08:12
9

Gevallen grootmacht Deportivo La Coruña legt zich nog niet neer bij de degradatie naar het derde niveau van Spanje. De landskampioen van 2000 kon het laatste competitieduel tegen Fuenlabrada niet spelen vanwege een massale corona-uitbraak bij de tegenstander.

De overige wedstrijden in de Segunda División werden wél gespeeld: de concurrenten wonnen hun wedstrijden, waardoor het lot van Deportivo bezegeld was. Ook wanneer de roemruchte club wél tegen Fuenlabrada had gespeeld en had gewonnen, was de concurrentie buiten bereik gebleven. Deportivo beklaagt zich echter over het verloop van de laatste speeldag en heeft de competitiereglementen doorgespit, laat het weten middels een uitgebreid statement via de clubkanalen.

Volgens Deportivo zou de club eigenlijk recht hebben op een reglementaire zege, omdat het bezoekende Fuenlabrada zich op het laatste moment terug had getrokken. De Galiciërs zijn dan ook bereid tot een juridische strijd om de degradatie aan te vechten. De club heeft naar eigen zeggen drie mogelijkheden: het nietig verklaren van de laatste speelronde, het nietig verklaren van het hele seizoen waardoor er – net als in Nederland – ook geen promoties en degradaties zijn én het uitbreiden van het deelnemersveld van het Segunda División-seizoen 2020/2021.