Oorlog tussen Waasland-Beveren en Pro League: Het water is diep

Oorlog tussen Waasland-Beveren en Pro League: "Het water is diep"

27-07-2020 20:12 Laatste update: 20:17
49

Waasland-Beveren heeft een kortgeding aangespannen tegen de Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in de hoop volgend seizoen alsnog in eerste klasse te mogen spelen. Vandaag werd er gepleit door de beide partijen en het ging er bij momenten heftig aan toe. 

Dat vertelde Sporza-journalist Aster Nzeyimana, die aanwezig was tijdens de bewogen zitting. "De club vraagt een opschorting van de competitie zolang de kalender niet is aangepast, onder verbeurte van een dwangsom van 5 miljoen euro per begonnen wedstrijd", vertelde de journalist op de website van Sporza.

Het lijkt erop dat deze 'oorlog' tot op het bot zal gevoerd worden. "De voorzitter van de rechtbank moest regelmatig de partijen letterlijk sussen. Scherpe vragen aan de tegenpartij werden steevast aan de overzijde met wat gegiechel onthaald. Bovendien werd de zitting tot twee keer toe onderbroken.

"De voorzitter stuurde aan op een verzoeningspoging", vervolgde Nzeyimana. "Maar dat bleek naïef, want na wat onderling overleg en enkele telefoontjes leverde dat niets op. De tijd van overeenkomen en samen tot een oplossing komen, is duidelijk voorbij. Ten laatste donderdag volgt de uitspraak.