Anderlecht kan ook zonder Kompany: Hij is de eerste die zegt: Los het op

Anderlecht kan ook zonder Kompany: "Hij is de eerste die zegt: "Los het op""

27-07-2020 16:32
13

RSC Anderlecht is er rotsvast van overtuigd dat het (een stuk) beter zal presteren dan vorig seizoen. In het oefenduel met AS Saint-Etienne (1-2) kreeg het wel een opdoffer te verwerken, want Vincent Kompany viel uit. Jammer, maar geen drama, oordeelt Hendrik Van Crombrugge.

Kompany zal hoe dan ook de competitiestart aan zich voorbij moeten laten gaan. Dat is natuurlijk een aderlating, maar Van Crombrugge beseft dat het ook zonder de grote leider moet lukken. "Vinnie is de eerste die dan zegt: "Jongens, los het op". Doe aan problem solution", aldus de doelman bij Het Laatste Nieuws. "Vorig jaar speelden we in bepaalde periodes ook zonder Kompany. Hij werkt hard aan zijn revalidatie, maar ondertussen vangen andere verdedigers zijn afwezigheid op. Tegen Nantes – toch een gereputeerde ploeg – gaven we heel weinig weg."

Verdedigend is één zaak, maar Kompany is ook voetballend een meerwaarde. Wie kan dat verlies opvangen? "Cobbaut heeft een goeie relance, anders word je geen Rode Duivel", stelt Van Crombrugge. "Luckassen heeft ook stevige kwaliteiten. Het liep heel goed met hun twee. We zetten goed druk, de passlijnen waren goed en we vonden dikwijls de vrije man in het middenveld. Alleen in de laatste dertig meter voor de goal maakten we nog te vaak de verkeerde keuzes. Daar misten we frisheid."