Voetbal blijft vrij gespaard door verse coronamaatregelen: fans in stadion mag nog

Voetbal blijft vrij gespaard door verse coronamaatregelen: fans in stadion mag nog

27-07-2020 16:18
31

De Nationale Veiligheidsraad is maandag opnieuw samengekomen naar aanleiding van de heropflakkerende coronacijfers. Er kwamen enkele ingrijpende maatregelen uit de bus, maar de sportwereld blijft relatief gespaard.

Onze sociale bubbel wordt teruggeschroefd tot vijf vaste contacten, dat is de belangrijkste vaststelling na het topoverleg. De Veiligheidsraad had echter geen grootse maatregelen in petto voor het voetbal en de andere sporten. "De organisatie van sporten verandert niet", kondigde premier Sophie Wilmès aan op de persconferentie.

Dat blijkt niet helemaal correct, want op lokaal niveau zullen sporters wel hun gegevens moeten achterlaten bij hun sportclub in kwestie. In principe mogen begeleide sportlessen, zoals voetbaltrainingen, wel blijven doorgaan. Ook over officiële wedstrijden lijkt er geen doek gevallen te zijn.

Het blijft zelfs mogelijk om supporters te ontvangen in de stadions, weet Sporza. Het aantal aanwezigen daalt echter van 200 naar maximaal 100. Lokale overheden, zoals steden en gemeenten, kunnen wel nog bijkomende maatregelen opleggen.