RSC Anderlecht stuurt Dewaele niet als verdediger naar sc Heerenveen

RSC Anderlecht stuurt Dewaele niet als verdediger naar sc Heerenveen

27-07-2020 14:57
8

Sieben Dewaele komt aankomend seizoen uit voor sc Heerenveen. Terwijl onze 21-jarige landgenoot vorig seizoen het meeste van zijn minuten maakte als linksback, zal hij in Nederland gaan spelen als verdedigende middenvelder. Tenminste dat is het plan van Anderlecht.

Op 8 augustus van 2019 maakte Dewaele zijn debuut in het A-team van Anderlecht. Hij deed dat tegen Royal Excel Moeskroen als rechtsback. Daarna verzamelde hij in de competitie nog dertien basisplaatsen en één invalbeurt in die duels was hij haast altijd linksback. Toch is Dewaele van nature een verdedigende middenvelder.

Bij Anderlecht was het niet zeker of het jeugdproduct opnieuw veel speeltijd kon verzamelen. Daarom stuurt paars-wit hem één jaar naar de Eredvisie. Bij Heerenveen moet Dewaele rijpen. "Ook voor wat Sieben betreft geldt onze slogan 'In Youth We Trust'. Sieben heeft ons dankzij zijn polyvalentie en intelligentie - op jonge leeftijd - geholpen tijdens een moeilijk seizoen", laat Peter Verbeke weten op de website van Anderlecht.

De sportief directeur van Anderlecht laat wel verstaan dat Dewaele bij Heerenveen niet zal gaan spelen als verdediger. "Met een uitleenbeurt naar het steeds goed presterende Heerenveen willen we Sieben nu voldoende wedstrijden laten spelen op zijn beste positie zodat hij sterker zal terugkomen. We zullen Sieben dan ook van kortbij opvolgen in samenspraak met de sportieve staf van zijn nieuwe club", aldus nog Verbeke.