OFFICIEEL: Dewaele verlaat Anderlecht een jaartje voor de Eredivisie

OFFICIEEL: Dewaele verlaat Anderlecht een jaartje voor de Eredivisie

27-07-2020 13:31 Laatste update: 14:10
18

RSC Anderlecht gaat Sieben Dewaele een jaartje ervaring laten opdoen in de Eredivisie. SC Heerenveen zou het 21-jarige opleidingsproduct huren van de Brusselaars. Van een aankoopoptie is geen sprake.

Het Laatste Nieuws is zeker van haar stuk en verwacht dat de deal vandaag nog geofficialiseerd wordt. Bij Heerenveen kan Dewaele verder rijpen, nadat hij in de voorbije jaargang zijn neus aan het venster stak in de Jupiler Pro League. De belofteninternational klokte uiteindelijk af op vijftien optredens voor paars-wit, haast hoofdzakelijk als basiskracht.

Dewaele deed dat voornamelijk als flankverdediger, terwijl hij van nature een controlerende middenvelder is. Daar was de concurrentie echter groter. Anderlecht startte de voorbereiding met hem in de gelederen, maar twijfelde of het niet beter zou zijn om hem een jaar uit te lenen. Die keuze heeft het nu dus definitief gemaakt.

Update: Ondertussen heeft sc Heerenveen laten weten dat het Dewaele strikte. 'sc Heerenveen neemt Sieben Dewaele op huurbasis over van Anderlecht. De 21-jarige middenvelder wordt voor één jaar gehuurd van Paars-Wit, de club waarvoor hij afgelopen seizoen debuteerde en tot de coronauitbraak vijftien competitiewedstrijden speelde. De Belgisch jeugdinternational sluit per direct aan bij de selectie van trainer Johnny Jansen', klinkt het bij de Friezen