Vertonghen in de bloemetjes gezet: Dé beste verdediger uit de clubgeschiedenis

Vertonghen in de bloemetjes gezet: "Dé beste verdediger uit de clubgeschiedenis"

27-07-2020 12:40 Laatste update: 12:54
10

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Na acht jaar bij Tottenham Hotspur trekt Jan Vertonghen de deur in Londen achter zich dicht. De Rode Duivel groeide er uit tot één van de iconen van de club. Met een mooi filmpje nemen The Spurs afscheid van hun jarenlange aanvoerder.

"De dag waarop ik hier aankwam, verwelkomde iedereen me. Ik voelde me meteen thuis. Elke dag kwam ik naar hier alsof ik met mijn vrienden een balletje kwam trappen. Dat gevoel is erg moeilijk te begrijpen. Ik ben één van de weinigen die de oude trainingsvelden nog heeft meegemaakt. Het doet deugd om te zien waar we vandaan komen."

"Als je naar mijn carrière kijkt, speelde ik negen jaar bij Ajax en nu acht hier. Ik hou ervan om zaken op te bouwen bij een club. Daar ben ik hier in geslaagd en daar ben ik trots op", aldus Vertonghen. Ook collega's als Eric Dier, Hugo Lloris en Harry Kane spreken hun waardering uit over Vertonghen. Onze landgenoot wordt geroemd als voetballer, maar krijgt ook enorm veel lof voor zijn menselijke kwaliteiten. "Hij is waarschijnlijk dé beste verdediger uit de geschiedenis van Tottenham", stelt Harry Winks onomwonden.

De aantrekkingskracht van de Premier League
Wanneer hem gevraagd wordt naar de wedstrijd die hem altijd zal bijblijven, maakt Vertonghen een verrassende keuze. Ondanks vele mooie overwinningen en glansprestaties kiest hij voor een 2-2-gelijkspel bij Chelsea FC. "Gek genoeg", beseft hij. "We verloren de titel daar, maar die wedstrijd is voor mij wat de Premier League zo mooi maakt. Old-fashioned Premier League."

"2-2 was niet wat we wilden bereiken, maar ik herinner me dat ik achteraf in de kleedkamer zat en dacht: "Dit is de Premier League, het is ongelooflijk."", besluit een stralende Vertonghen. Waar zijn toekomst nu ligt, is koffiedik kijken.