DONE DEAL: 'Anderlecht lijkt komst van Wullaert te bevestigen'

DONE DEAL: 'Anderlecht lijkt komst van Wullaert te bevestigen'

27-07-2020 12:21 Laatste update: 19:42
15

Het nieuwe bewind van RSC Anderlecht maakte ook van de vrouwentak van de club één van de prioriteiten. De Brusselaars zijn alvast goed op weg om een ronkende naam naar de hoofdstad te lokken. Niemand minder dan Tessa Wullaert staat op het punt een contract te ondertekenen.

Wullaert is het absolute uithangbord van het Belgische vrouwenvoetbal. Als drievoudige Gouden Schoen maakte ze de voorbije jaren furore bij Manchester City, maar daar liep ze deze zomer uit haar contract. Ondanks verschillende aanbiedingen uit het buitenland kiest Wullaert naar alle waarschijnlijkheid voor een overstap naar Anderlecht, weet Het Laatste Nieuws.

De belangrijkste reden voor die keuze is dat de aanvalster graag dichter bij vrienden en familie wil leven. Een handtekening is er nog niet, maar een akkoord zou nabij zijn. Zo staat Anderlecht op het punt om in haar vrouwenafdeling te doen wat het bij de mannen afgezworen heeft: grote namen aantrekken.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws is de transfer van Wullaert naar Anderlecht een feit. 'Na weken onderhandelingen is er een akkoord gevonden tussen de Gouden Schoen en paars-wit', klinkt het. Dinsdag zal Anderlecht Wullaert voorstellen aan het grote publiek. Anderlecht zelf deelde maandag nog een clip van haar damesploeg waarbij het zegt: 'Morgen meer nieuws'. Wat een voorbode lijkt voor de komst van Wullaert.