Opleving Watford en Bournemouth te laat, Aston Villa handhaaft zich ternauwernood

Opleving Watford en Bournemouth te laat, Aston Villa handhaaft zich ternauwernood

26-07-2020 19:00

Aston Villa is met de schrik vrijgekomen na de laatste Premier League-speelronde van het seizoen. De ploeg van Björn Engels en Aly Samatta kwam in de slotfase op 0-1 tegen West Ham United, kreeg direct de 1-1 tegen, maar trook het benauwde gelijkspel over de streep. Watford en Bournemouth waren hierdoor de pineut.

Bournemouth – met Arnaut Danjuma Groeneveld op de bank – stond aan het begin van de voetbalmiddag drie punten achter op Aston Villa en Watford: het moest dus zelf winnen bij Everton én hopen op een nederlaag van de twee concurrenten. De eerste helft op Goodison Park was hoopgevend: Joshua King benutte een penalty en de 1-1 van Moise Kean werd tenietgedaan door een gemeenschappelijke inspanning van Jefferson Lerma en Dominic Solanke.

Watford stond bij rust met 3-1 achter bij Arsenal. The Hornets hadden evenveel punten als Aston Villa, maar leken zelf nauwelijks te geloven in handhaving. Arsenal werd aanvankelijk geen strobreed in de weg gelegd en na een half uur stond het al 3-0: Pierre-Emerick Aubameyang benutte een penalty, bereidde de 2-0 van Kieran Tierney voor en scoorde ook met een staande omhaal. Troy Deeney maakte er nog 3-1 van, nadat David Luiz – voor de vijfde keer (!) dit seizoen – een penalty weg had gegeven – maar dat was niet genoeg. Aston Villa had immers met 0-0 de rust gehaald tegen West Ham United.

Nét geen comeback voor Watford
Watford putte echter moed uit de aansluitingstreffer en kwam zelfs terug tot 3-2: Danny Welbeck tikte tegen zijn oude club een strakke voorzet van Ismaïla Sarr binnen. Diezelfde Welbeck leek met de hak zelfs voor 3-3 te zorgen, maar Arsenal-doelman Emiliano Martínez voorkwam dat met een flitsende reflex. Junior Stanislas maakte ondertussen 1-3 voor Bournemouth tegen Everton.

Beide ploegen bleven echter afhankelijk van de slotfase van West Ham United-Aston Villa. Bij een overwinning voor The Hammers zou Bournemouth zich alsnog op doelsaldo handhaven: Jack Grealish maakte kort voor tijd de ogenschijnlijke 0-1, maar Aston Villa moest direct daarna al de 1-1 van Andriy Yarmolenko incasseren. The Villans kwamen echter met de schrik vrij, leden niet nóg meer schade en mogen ook volgend seizoen in de Premier League spelen. Voor Watford en Bournemouth zit het avontuur op het hoogste niveau er na vijf jaar op.