KAA Gent vraagt hervorming Pro League: En dat mag veel geld kosten

KAA Gent vraagt hervorming Pro League: "En dat mag veel geld kosten"

26-07-2020 15:16 Laatste update: 17:24
22

KAA Gent is net als Club Brugge voorstander van een hervorming van de Pro League. Dat vertelde voorzitter Ivan De Witte tijdens een interview met De Zondag. 

De Jupiler Pro League werd begin maart stopgezet door de coronacrisis. Wat daarna volgde was geen reclame voor het Belgische voetbal. "Het was en is zeer gecompliceerd. Ik durf vandaag toch niet te zeggen dat we op 8 augustus 100 procent zeker aan de nieuwe competitie kunnen beginnen. En als ik zeg voor 80 tot 90 procent, zit daar vooral hoop in", vertelde De Witte.

De voorzitter van de Buffalo's is voorstander van grondige hervormingen binnen de Pro League. "Daar moet eigenlijk niet aan worden getwijfeld. Het is de eerste vereiste. Dan volg ik helemaal Vincent Mannaert (manager Club Brugge, red.): laten we beginnen met een externe doorlichting en een bekwame consultancy door een gerenommeerd bureau."

"Dan heb ik het over de structuur en het functioneren van de Pro League én van de bond. En dat mag veel geld kosten. Daarnaast moet ook de flou artistique tussen Pro league en voetbalbond worden aangepakt, nu is niet altijd duidelijk wie voor wat staat. Het is op een kleine schaal wat gebeurt in politiek België", besloot De Witte.