De Witte na Lille-soap: Leeds kwam met een veel beter voorstel voor David

De Witte na Lille-soap: "Leeds kwam met een veel beter voorstel voor David"

26-07-2020 12:59
28

Nu de storm rond Jonathan even is gaan liggen, pakt KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte zijn tijd om 't een en 't ander te verduidelijken. Zo lijkt hij zich te ergeren aan het ‘spel’ dat over het hoofd van de Canadees is gespeeld.

"Een paar weken geleden klonk nog luid dat hij alleen naar de Bundesliga wil en nu wil hij per se naar Frankrijk", vertelt De Witte in De Morgen. "Dat is toch bizar? Alsof Lille voor Jonathan zo’n geweldige stap voorwaarts zou zijn."

De Witte hekelt de actie die Lille zou hebben opgezet om David tegen de club op te zetten, iets wat De Witte een 'georkestreerde actie van makelaar en club' noemt. Frankrijk zou dus geen stap voorwaarts zijn voor het goudhaantje. "Denkt men dan aan de carrière van de speler?", voegt De Witte toe.

Ook al lijkt er voorlopig geen deal te komen tussen de Franse club en Gent, de toekomst van David bij de Buffalo’s is daardoor niet opeens duidelijker. "De contacten lagen deze week stil, maar er zijn nog andere clubs concreet geïnteresseerd", duidt De Witte. "Met veel betere voorstellen zelfs. Waaronder Leeds."