'Niet Tagliafico, maar Cucurella nieuwe Chelsea-doelwit: bod van 30 miljoen'

'Niet Tagliafico, maar Cucurella nieuwe Chelsea-doelwit: bod van 30 miljoen'

26-07-2020 10:30
3

Chelsea lijkt zijn pijlen in de zoektocht naar een nieuwe linksback niet alleen op Leicester City-speler Ben Chilwell en Nicolás Tagliafico van Ajax te richten. The Blues hebben een bod uitgebracht op Marc Cucurella, zo meldt althans AS.

Volgens de Spaanse sportkrant heeft de Premier League-topclub er dertig miljoen euro voor over om Cucurella los te weken bij Getafe. Of de Spanjaarden daarmee akkoord gaan, is niet bekend. Getafe betaalde onlangs nog tien miljoen aan FC Barcelona om de 22-jarige vleugelverdediger definitief vast te leggen. Hij speelde dit seizoen al op huurbasis voor de ploeg van coach José Bordalás. In 37 duels in de Primera División was hij goed voor één goal en zes assists.

Ook in het Europa League-tweeluik met Ajax maakte Cucurella indruk. Daarmee is hij op de radar verschenen van Chelsea-manager Frank Lampard, die de Londenaren heeft gevraagd om het jeugdproduct van Barça aan te trekken nu Chilwell vermoedelijk te duur is. Engelse media schoven eerder nog Tagliafico naar voren als belangrijkste alternatief voor Chilwell. Volgens The Guardian maakt Chelsea zelfs al werk van de Argentijn.