Nederlandse keeper Schaap verricht heldendaad en redt ree uit de gracht

Nederlandse keeper Schaap verricht heldendaad en redt ree uit de gracht

25-07-2020 22:12
6

Jaimy Schaap, doelman van de Nederlandse amateurclub IJsselmeervogels, heeft zichzelf vrijdag buiten het veld onderscheiden. De 26-jarige sluitpost heeft in het Utrechtse Houten een ree van de verdrinkingsdood gered.

Het dier was in de gracht beland en de IJsselmeervogels-keeper sprong in het water. "Ik zag dat-ie nooit meer op de kant kon komen. Hij zwom in de richting van een hek, daar kon-ie er onmogelijk het water uit", vertelt de keeper aan het Algemeen Dagblad. Schaap is naar eigen zeggen een 'dierenvriend' en twijfelde geen moment. "Als een dier in nood me nodig heeft, twijfel ik niet. De ree was in paniek. Ik pakte 'm klemvast. Dat ben ik wel gewend natuurlijk als keeper."

De doodsbange ree stribbelde in paniek flink tegen, maar werd uiteindelijk gered. Schaap ging na zijn reddingsactie weer aan het werk in de viskraam die hij beheert. "Geen probleem joh, het was niet koud. Ik heb de dag afgemaakt in de viskraam. Moest nog drie uur door in een zeiknatte outfit. En op blote voeten, want mijn schoenen waren doorweekt", haalt hij zijn schouders op. "Ik heb flink veel blauwe plekken, en enkele striemen op mijn lichaam. Maar ach, dat komt wel weer goed. Belangrijkste is dat de ree is gered."

De redding van Schaap trok bovendien de nodige aandacht. "Ik had nog nooit zo vis verkocht, dus het was een mooie nieuwe ervaring voor me."