Vlaamse zege in Brugse Metten, Club Brugge klopt de Fransen van Lille

Vlaamse zege in Brugse Metten, Club Brugge klopt de Fransen van Lille

25-07-2020 19:47
43

Club Brugge speelde zaterdag haar traditionele Brugse Metten. Lille OSC kwam over de vloer in het Jan Breydelstadion. Net zoals op 18 mei 1302 versloegen de Vlamingen de Fransen. Club Brugge won met 2-0 van Lille.

Waar de Brugse Metten normaal dient om de nieuwe ploeg voor te stellen aan het publiek, zat er dit keer door het coronavirus geen volk in de tribune. De 41e Brugse Metten zagen er dus iets anders uit.

Een week voor de bekerfinale kon Clement niet beschikken over zijn sterkste elf. Simon Deli, Clinton Mata en Krépin Diatta bleven uit voorzorg aan de kant. Matej Mitrović is erger aan toe. De verdediger is opnieuw lange tijd buiten strijd. 

Ondanks de afwezigen begon Club Brugge sterk aan de match. Het klom ook al snel op voorsprong. Rits opende de score met een halve omhaal. Na een corner sloeg de middenvelder koel toe.

De 1-0 van Mats Rits

De 2-0 van Siebe Schrijvers

Club Brugge heeft nu nog één week om de laatste accenten te leggen voor de bekerfinale. Zondag speelt Blauw-Zwart nog een oefenmatch tegen FC Knokke, maar in dat duel komen waarschijnlijk de jongens die zaterdag niet speelden aan de aftrap.