Jeugdig KV Mechelen niet voorbij 1B-club Seraing

25-07-2020 13:00 Laatste update: 14:42
6

Het is voorlopig niet de voorbereiding van KV Mechelen. Het won vooralsnog geen enkele oefenpot en kwam ook tegen Seraing niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Mechelen trof vanmiddag Seraing, dat volgend seizoen uitkomt in 1B. Malinwa koos, met het oog op een volgende oefenmatch later vandaag, voor een jong elftal. Onder meer Maxime De Bie (19) kwam aan de aftrap. De 29-jarige Joachim Van Damme zorgde voor een streepje ervaring op het middenveld.

Na een al bij al saaie eerste helft zonder groot doelgevaar stond een logische 0-0-stand nog steeds op het scorebord. Bij rust werd de gemiddelde leeftijd van Malinwa nog wat meer naar beneden gebracht toen Alexander Quadflief, pas 17 jaar, in de ploeg kwam. Het mocht niet baten: grote kansen bleven uit. 0-0 was de logische eindstand.

KV Mechelen kon zo nog steeds niet proeven van een eerste overwinning, nadat het al kansloos onderuitging tegen Club Brugge (6-0), Westerlo (0-6) en Standard (4-0). Vanavond wacht met OH Leuven een nieuwe kans.