LIVE: KRC Genk neemt het op tegen het AZ van Bizot en Clasie

LIVE: KRC Genk neemt het op tegen het AZ van Bizot en Clasie

25-07-2020 12:13 Laatste update: 13:00
19

Zaterdag vanaf 13 uur nemen AZ en KRC Genk het op tegen elkaar. Voor Genk is het een goede test met het oog op volgend seizoen. AZ eindigde vorig seizoen op de tweede plaats toen de Eredivisie werd stopgezet.

AZ was vorig seizoen nog volop in de titelrace toen men in Nederland een streep trok onder de competitie. Het had evenveel punten als Ajax, maar eindigde tweede op basis van het doelpuntensaldo. De KNVB besliste dat Ajax zich geen kampioen mag noemen, maar dat de Amsterdammers wel het beste Champions League-ticket krijgt. Bij AZ is men daar niet blij mee. Als de UEFA de KNVB gelijk geeft, wil het naar de rechtbank stappen. 

Genk begon met een valse start aan haar voorbereiding. Door de positieve coronatest van Paul Onuachu vielen de oefenduels tegen Eendracht Termien en KAA Gent in het water. Ondertussen won het wel van Union (3-1) en Excelsior (4-1). Afgelopen woensdag speelden de Limburgers nog 3-3 tegen FC Utrecht. 

Bizot en Clasie in de basis
Bij AZ spelen enkele bekende namen. Marco Bizot - in het verleden nog actief bij Genk - start tegen zijn ex-ploeg in de basis. Verder staat ook ex-Club Brugge speler Jordy Clasie bij AZ tussen de lijnen.

De match tussen AZ en Genk is er eentje achter gesloten deuren. U kunt de match wel volgen via de livestream.

LIVE: 13u AZ - KRC  Genk