'Napoli heeft Osimhen beet en betaalt 60 miljoen euro, Charleroi profiteert'

'Napoli heeft Osimhen beet en betaalt 60 miljoen euro, Charleroi profiteert'

24-07-2020 20:39 Laatste update: 20:45
11

Victor Osimhen zal binnenkort officieel worden voorgesteld bij Napoli. De Italiaanse club van Dries Mertens betaalt ook een recordsom voor de aanvaller.

Dat meldt de Italiaanse journalist Tancredi Palmeri. Osimhen wordt al een tijdje gelinkt aan Napoli en heeft naar verluidt ook zijn medische testen succesvol afgerond. Napoli kan de deal nu ook snel officieel bekend maken. Het betaalt Lille OSC zo'n zestig miljoen euro voor de aanvaller. Daarmee wordt Osimhen de duurste aankoop ooit van Napoli.

Daarmee wordt Osimhen ook de op vier na duurste aankoop in de Serie A. Enkel Cristiano Ronaldo (117 miljoen euro), Gonzalo Higuain (90 miljoen euro), Mathijs De Ligt (85,5 miljoen euro) en onze landgenoot Romelu Lukaku (75 miljoen euro) waren duurder dan Osimhen.

Door de transfer van Osimhen rinkelt ook de kasse van Sporting Charleroi. De Henegouwers hebben vijftien procent op de transferwaarde van Osimhen behouden en zullen dus rond de negen miljoen euro vangen. Lille OSC zoekt inmiddels naar een vervanger en werd onder andere gelinkt aan Gent-speler Jonathan David, die rond de dertig miljoen euro moet kosten.