OFFICIEEL: Beerschot shopt bij Gent en haalt Van Den Bergh terug

OFFICIEEL: Beerschot shopt bij Gent en haalt Van Den Bergh terug

Gepubliceerd: vrijdag 24 juli 2020 om 20:10vr 24-07-2020 om 20:10

Laatste update: vrijdag 24 juli 2020 om 20:28vr 24-07-2020 om 20:28

Het avontuur bij KAA Gent zit erop voor Jan Van Den Bergh. De verdediger keert terug naar zijn ex-club Beerschot en zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de club.

Dat meldt Beerschot via de officiële kanalen. Van Den Bergh is geen onbekende op het Kiel, want de 25-jarige verdediger speelden er reeds enkele seizoenen. In de zomer van 2019 maakt de linkspoot de overstap naar KAA Gent, dat hem na enkele maanden uitleende aan OH Leuven.

Van den Bergh kon rekenen op interesse van clubs uit Eerste Klasse A, maar koos toch voor Beerschot. "Ik ben gecharmeerd door de interesse uit 1A maar hier is het gevoel beter. Het voelt voor mij onnatuurlijk aan om ergens anders te spelen. Dat kan ik nu wel zeggen na m’n passage bij KAA Gent", geeft de verdediger aan.

Nu keert hij dus terug naar Beerschot, dat het binnenkort in de promotiefinale meteen opneemt tegen... zijn ex-club Oud-Heverlee Leuven. "Dat is inderdaad een vreemde situatie en ik kan niks verkeerd zeggen over OHL, maar ik speel liever voor Beerschot en heb geen moment getwijfeld."

"Ik teken ook bewust voor afloop van de finale, om nadien niet bestempeld te kunnen worden als een opportunist. 1A of 1B, ik speel volgend seizoen voor Beerschot. Al spreekt het voor zich dat ik hoop dat Beerschot de finale wint en promoveert. Dan beleef ik dat historische moment alsnog mee. Daarvoor was ik tenslotte naar hier gekomen", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws