Basisplek Vandevoordt bij Genk is veilig: Hij heeft geen fysieke klachten

Basisplek Vandevoordt bij Genk is veilig: "Hij heeft geen fysieke klachten"

24-07-2020 21:14
4

Met nog zo'n twee weken te gaan tot de competitiestart kreeg KRC Genk nog slecht nieuws na een positieve coronatest voor Maarten Vandevoordt. De doelman moet in quarantaine en ziet zijn voorbereiding daardoor in de mist lopen. Verliest hij daardoor ook zijn basisplek?

De achttienjarige doelman leek aan het seizoen te gaan beginnen als doelman nummer één, maar kreeg slecht nieuws na een positieve coronatest. Toch gelooft coach Hannes Wolf dat Vandevoordt fit kan blijven en klaar geraakt voor de competitiestart.

"Ideaal is deze situatie niet, maar Maarten heeft op woensdag wel nog een volledige oefenwedstrijd (3-3 tegen Utrecht, red.) kunnen spelen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "En hij deed het goed in die match."

"Aan de drie tegentreffers had Maarten zeker geen schuld. Aangezien hij voorlopig geen fysieke klachten heeft, zal hij in de komende tien dagen wellicht ook gewoon een individueel programma kunnen volgen", aldus Wolf.

Als Vandevoordt er uiteindelijk toch niet in slaagt om fit te geraken voor de competitiestart lijkt Danny Vukovic (terug na een maandenlange afwezigheid) weer een plekje in doel te krijgen.