KV Oostende laat toch fans toe in stadion: “Verschillende scenario’s op tafel

KV Oostende laat toch fans toe in stadion: “Verschillende scenario’s op tafel"

24-07-2020 17:12 Laatste update: 25-07-2020 09:05
6

De Nationale Veiligheidsraad heeft de verbeterde maatregelen een halt toegeroepen. Toch wil KV Oostende fans in het stadion toelaten, al is het maar het minimum toegelaten.

Potentieel kunnen er 200 fans in het stadion met de huidige maatregelen. “Vooraleer de Veiligheidsraad gisteren deze beslissing nam, hadden wij al een plan klaar op basis van een bezettingsgraad van 36 % van de stadioncapaciteit waarbij we volledig coronaproof konden spelen. In dat plan konden nagenoeg alle abonnees het stadion betreden”, zegt COO Thorsten Theys.  

“Het stadion zou worden ingedeeld in verscheidene compartimenten waarvan de toeschouwers ook op verschillende tijdstippen en via andere ingangen het stadion zouden binnenkomen. Ik durf te stellen dat dit veiliger is dan pakweg in grote getale op de Zeedijk wandelen, maar wij leggen ons neer bij de beslissing van de Veiligheidsraad.”

KVO kiest er dus voor om publiek voor de eerste twee competitiematchen toe te laten. “En dat is een zeer bewuste keuze. Wij voeren een beleid waarbij we supporters én sponsors waar voor hun geld willen geven en dus willen we ook in deze coronatijden mensen nauw betrekken bij de club.”

“We bekijken nu nauwgezet hoe we de selectie zullen maken. Daarvoor liggen verschillende scenario’s op tafel en we beseffen dat we veel mensen zullen moeten teleurstellen, maar liever met een beperkt publiek voetballen dan zonder supporters. We voorzien ook in een gezonde balans fans-sponsors”, aldus Theys.