STVV volgt voorbeeld Anderlecht: ‘Geen supporters tegen Anderlecht en Cercle’

STVV volgt voorbeeld Anderlecht: ‘Geen supporters tegen Anderlecht en Cercle’

24-07-2020 15:15
5

De beslissing van Anderlecht om in augustus geen fans in het stadion toe te laten krijgt navolging. Ook STVV besluit om supporters uit het stadion te weren tijdens de eerste thuiswedstrijden.

De club maakt het nieuws zelf bekend op de clubwebsite. ‘STVV heeft in samenspraak met de lokale autoriteiten en de burgemeester van Sint-Truiden het besluit genomen om geen supporters toe te laten voor de eerste twee thuiswedstrijden van het seizoen in de Jupiler Pro League’, valt er te lezen. Concreet gaat het over de wedstrijd tegen Anderlecht (9 augustus) en de wedstrijd tegen Cercle Brugge (24 augustus).

STVV wil niet enkel de verspreiding van het virus op deze manier tegengaan, het vermijd ook zo het lastige vraagstuk omtrent welke supporters al dan niet zouden worden toegelaten. ‘STVV beschouwt elke fan als evenwaardig, het al dan niet willekeurig selecteren van 400 supporters strookt niet met de filosofie van de club.’

Wie wel zal worden toegelaten is de technische staf van beide ploegen, de medewerkers van de TV-productie, de media en de noodzakelijke operationele medewerkers.