KRC Genk en AZ hakken in onderling overleg knoop door over oefenwedstrijd

KRC Genk en AZ hakken in onderling overleg knoop door over oefenwedstrijd

24-07-2020 10:45 Laatste update: 18:14
1

KRC Genk heeft te kampen met een tweede coronageval in twee weken. Toch is er geen paniek bij staff en spelers. “Het ziet er spectaculair uit”, zei trainer Wolf bij Het Nieuwsblad.

Donderdag verliet doelman Maarten Vandevoordt het trainingscomplex in Zeeland waar KRC Genk momenteel op stage is. Een dag eerder stond hij tegen Utrecht nog een hele wedstrijd tussen de palen. Hoewel het de tweede besmetting in twee weken is bij KRC Genk is er geen paniek. “Onze voorbereiding verloopt uitstekend, het is niet leuk voor Maarten, maar hij had nog geen fysieke klachten dus dat is positief”, zegt Wolf.

Zaterdag speelt KRC Genk een oefenwedstrijd tegen AZ. Beide clubs zijn momenteel in overleg of het verantwoord is dat er gespeeld wordt. Volgens het protocol van de Pro League moet er na 48 tot 72 uur opnieuw getest worden. Dat is zeker voor de wedstrijd. Mogelijk worden de resultaten van die tests doorslaggevend.

Update: De oefenwedstrijd tussen KRC Genk en AZ van zaterdag gaat 'gewoon' door. Dat laat de Belgische club weten. Omdat er bij Genk een tweede coronabesmetting in twee weken werd geconstateerd, was het de vraag of het oefenduel wel door kon gaan.