Domper voor Anderlecht: 'Blessure van Kompany valt niet mee'

Domper voor Anderlecht: 'Blessure van Kompany valt niet mee'

24-07-2020 07:00 Laatste update: 07:56
13

Vincent Kompany mist de competitiestart met RSC Anderlecht. De 34-jarige verdediger liep een scheurtje op in de adductoren, waardoor hij minstens een maand buiten strijd is. Wellicht komt Kompany zelfs de hele maand augustus niet meer in actie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In een oefenwedstrijd tegen AS Saint-Etienne viel Kompany uit, waarna meteen duidelijk werd dat het vrij ernstig was. Frank Vercauteren hield er alvast rekening mee even niet meer op de Rode Duivel te kunnen rekenen. Een scheurtje in de adductoren is nu het vervelende verdict, zodat Anderlecht Kompany meteen even moet missen.

Bij de competitiestart moet Anderlecht dus niet enkel haar fans, maar ook haar kapitein missen. De wedstrijden tegen STVV (9/8) en Moeskroen (16/8) zijn sowieso onhaalbaar voor Kompany. Ook achter de confrontaties tegen Eupen (23/8) en AA Gent (30/8) staat een vraagteken. Zo wil Anderlecht geen enkel risico nemen met hem.

Opvallend: niet Anderlecht, maar wel de entourage van Kompany deelde het nieuws mee. Paars-wit probeert alle nieuws rond Kompany binnenskamers te houden, maar niet iedereen was dus even stilzwijgend.