Juventus kan nog geen titel vieren na verlies tegen Udinese

Juventus kan nog geen titel vieren na verlies tegen Udinese

23-07-2020 21:25
3

Juventus is nog geen landskampioen. De Oude Dame moest winnen bij Udinese om drie wedstrijden voor het einde van de competitie al zeker te zijn van de titel, maar Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten stonden na negentig minuten met lege handen: 2-1.

Juventus begon aan de wedstrijd in Udine in de wetenschap dat een overwinning genoeg was voor de landstitel. Dan zou La Vecchia Signora negen punten voor staan op nummer twee Atalanta, dat dan op basis van onderling resultaat geklopt zou zijn. Drie punten in het Stadio Friuli zijn echter geen vanzelfsprekendheid en daar kwam Juventus donderdagavond ook achter.

De lijstaanvoerder had lang de tijd nodig om de muur van Udinese te slechten en had uiteindelijk zelfs een actie van de stopper uit Abcoude nodig om de ban te breken. Dat deed De Ligt wel bijzonder knap: hij pikte de bal op een meter of dertig van het doel op, liep even door en vuurde de bal vervolgens de benedenhoek in.

In de tweede helft lukte het Juventus niet om de minieme marge vast te houden. Een dekkingsfout van Daniele Rugani leidde tot de gelijkmaker van Ilija Nestorovski. Hij kopte bij de tweede paal knap binnen en veroordeelde Juventus daarmee tot een nieuwe zoektocht naar een doelpunt. De club uit Turijn kreeg ruim een half uur om de titel alsnog binnen te halen.

Die tijd verstreek echter snel en een goal bleef uit voor Cristiano Ronaldo en de zijnen. In tegendeel: Seko Fofana zorgde in de tegenstoot nog voor de 2-1 voor Udinese, nadat hij De Ligt in een onderling duel klopte. Zondag speelt Juventus thuis tegen Sampdoria en is wederom een overwinning voldoende om een nieuwe landstitel binnen te halen.