Gent-aanwinst Dorsch stelt zichzelf voor: Sterke punten zijn passen en schieten

Gent-aanwinst Dorsch stelt zichzelf voor: "Sterke punten zijn passen en schieten"

23-07-2020 17:30
8

KAA Gent heeft naar verluidt een geweldige transfer afgerond. Middenvelder Niklas Dorsch was de absolute uitblinker bij FC Heidenheim, uit de 2. Bundesliga, maar verkoos een verhuis naar ons land boven een toekomst op het hoogste niveau in Duitsland. Hij heeft er vertrouwen in dat hij de juiste man is voor de Buffalo's.

In een filmpje mag Dorsch zichzelf voorstellen. "Ik koos voor Gent omdat ik zo internationaal kan spelen", legt hij uit. "Ik kan hier ook de titel winnen. Mijn sterkste punten op het veld zijn passen, de bal afschermen en ook schieten. Ik beschik over een goede mix van verdedigende en aanvallende kwaliteiten."

"Ik denk dat ik een goede leider kan zijn. Ik ben een kalm persoon, die ook buiten het veld sterk wil zijn. In mijn jeugd heeft men mij geleerd om elke wedstrijd te willen winnen en dat vind ik een goed punt om hierheen te brengen", aldus Dorsch, die zijn opleiding bij Bayern München genoot.

Over zijn ambities is de Duitser duidelijk. "Natuurlijk hoop ik de titel te winnen en, waarom niet, ons te plaatsen voor de Champions League. Als dat niet lukt, proberen we een mooie campagne in de Europa League af te werken", houdt hij met beide scenario's rekening.