Zeg niet langer Academie Robert-Louis Dreyfus, Luikse jeugd speelt nu bij SL16

Zeg niet langer Academie Robert-Louis Dreyfus, Luikse jeugd speelt nu bij SL16

23-07-2020 16:21 Laatste update: 16:38
4

Standard Luik heeft een naamsverandering doorgevoerd voor haar jeugdacademie. Waar die door het leven ging als de 'Académie Robert-Louis Dreyfus', luistert ze vanaf nu naar de naam 'SL16'. Dat heeft de club zelf bekendgemaakt op een persconferentie.

In 2007 zag de opleidingsplaats van Standard het levenslicht. Ze werd genoemd naar ex-investeerder Dreyfus, die de Rouches in de jaren 2000 redde van de ondergang. Dertien jaar later heeft de club besloten om die link wat minder sterk te maken. SL16 zal de nieuwe naam zijn van de academie, die met onder meer Mehdi Carcela, Marouane Fellaini en Axel Witsel enkele ronkende namen voortbracht.

Dat wil Standard in de toekomst weer meer doen. Daarom zal er naast de naamsverandering nog wat gewijzigd worden. Het doel is om de opleiding te moderniseren, op zowel tactisch, technisch, fysiek als mentaal vlak, schrijft Sport/Foot Magazine. De opvatting in de jeugdreeksen zal meer afgestemd worden op die van de eerste ploeg. Ook de jeugdscouting zou een facelift ondergaan.

Door financiële moeilijkheden heeft Standard besloten om een nieuwe weg in te slaan. De komende jaren wil het zich vooral richten op jong talent, dat zich kan ontwikkelen en later geld opleveren.