'Tau-deal zo goed als rond, maar Anderlecht wacht geduldig met communicatie'

'Tau-deal zo goed als rond, maar Anderlecht wacht geduldig met communicatie'

23-07-2020 10:00
22

Percy Tau is voorlopig nog geen speler van RSC Anderlecht. Daar kan snel verandering in komen, want volgens Le Soir is alles zo goed als rond. Men wil in Brussel gewoon geen risico nemen met de deal.

Het staat in de sterren geschreven. Anderlecht gaat Tau voor één seizoen huren van Brighton. Woensdag zaten beide clubs opnieuw samen om over de deal te praten. Het leidde evenwel nog niet tot een officialiseren van de deal. Maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

'De directie van Anderlecht wil voorzichtig zijn over de deal', klinkt het bij onze Waalse collega's. 'Het zal pas over de transfer communiceren wanneer alle documenten ondertekend zijn.' Het bestuur van Anderlecht wil immers een tweede geval Mbaye Diagne vermijden. Die tranfer leek ook rond, maar de speler werd vlak voor de ogen van Anderlecht weggekaapt.

Tau kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Club Brugge na een uitleenbeurt aan Union. Bij Blauw-Zwart begon hij sterk, maar viel daarna terug. Club Brugge besliste om niet met hem verder te gaan mede door de snelle ontwikkeling van Charles De Ketelaere. In Engeland krijgt Tau geen werkvergunning, waardoor hij opnieuw moet verhuurd worden.