De manier waarop Club Brugge mij hier ontvangen heeft: chapeau

"De manier waarop Club Brugge mij hier ontvangen heeft: chapeau"

Gepubliceerd: donderdag 23 juli 2020 om 09:00do 23-07-2020 om 09:00

Bij de beloften van Club Brugge zien we al een tijdje een bekend gezicht. Killian Overmeire (34) bouwt er zijn conditie op. Het boegbeeld van Sporting Lokeren vraagt zich luidop af of er een profclub gaat toehappen voor hem.

"Ik trainde al drie, vier maanden op mezelf", getuigt Overmeire bij Het Laatste Nieuws. "Ik wou mijn conditie in groep onderhouden, ergens échte trainingen doen. Ik ben héél dankbaar dat Club Brugge deze reddingsboei gooide, want evident is het niet, niet iedereen kan zomaar aankloppen en meetrainen. De manier waarop ze me ontvingen en helpen: chapeau."

Overmeire is wel veruit de oudste op die trainingen. "Ik train nu bij jonge gasten, maar da's niet erg. Zij helpen mij en ik hen. Want dat ik dit wil doen, toont ook mijn honger. Ik wil niet stoppen met profvoetbal zoals het nu geëindigd is, met heel die toestand bij Lokeren. Ik geloof absoluut in mezelf en dat ik nog één of twee goede jaren in me heb. Om dan daarna zélf te beslissen dat het genoeg is geweest."

Zijn leeftijd kan in zijn nadeel spelen. "Dat ik te oud of te duur zou zijn, is allemaal zever. Dat ze eerst eens práten met me. Een geïnteresseerde ploeg meldde me doodleuk dat ik niet binnen hun budget zou passen, zonder dat er één woord over het financiële was gevallen. Tja... En leeftijd? Ja, ik ben niet meer piepjong, en een ploeg gaat geen winst meer pakken op mij. Da's waar. Maar je krijgt wél een speler die een meerwaarde kan betekenen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Overmeire nog een profclub vinden?

(1435 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws